top of page
att album cover.jpg

Sød

Hund

🐾

AFSLAG TROEN

DANISH VERSION

ALBUM: AFSLÅ TROEN

BAND: CAPER CLOWNS

ÅR: 5/7/2021

 

Bedømt af NADJA DEE

Forsidefotografering: Lone Kingo CD-kunst: Tristan One Cover Photo Set Dekorationer: Storm / Højgaard & Kingo Hund: Gaia

iF YOU'D PREFER TO READ in english, go

HERE

Color Wheel MASTER FLAT TRANSLUCENT.png
Nøgle til dette album
(Tip: Jo tættere på centerhvid, jo mere Power Pop)

En hel del Power Pop, et par superpolerede indiespor, noget akustisk rock, langsommere rock og en land banjo melodi

[Tip: Denne anmeldelse ser bedst ud på en stationær computer]

CAPER CLOWNS

AFSLAG TROEN

Gateway Musik

Udgivet 5/7/2021

Musikere: Rick Kingo (vokal, guitarer, keyboard, percussion og Kazoo)

                  Peter Højgaard (vokal, keyboard, guitarer, percussion og theremin)

                  Christian Højgaard (vokal, bas og percussion)

                  Henrik Krogh (vokal, guitarer, tastaturer, elektrisk sitar og resonatorguitar)

                  Rasmus Almlund (vokal, trommer, guitarer, keyboard, percussion og lapstålguitar)

Yderligere Musikere:

                     Bertram Christensen (Backing Vocals Track 13)

                     Jonatan Bargholt Christensen (Voice & Backing Vocals Tracks 1, 13)

                     Søren Dalsgaard (Voice Track 1)

                     Mikkel Foged (Voice Track 1)

                     Alexander Glerup (Backing Vocal Track 13)

                     Jacob René Jensen (Voice Track 1) 

                     Lone Kingo (Whistle Track 2)

                     Jeppe Nielsen (Backing Vocal Track 13)

Producerert Af: Caper Clowns

Mixed & Mastered: Henrik Krogh

Optaget, Mixed & Mastered at Ferritslev Arrest

Skrevet Af:   Rick Kingo (Track 1)

                     Henrik Krogh (Tracks 2, 5, 7, 10, 13)

                     Peter Højgaard (Track 3)

                     Christian Højgaard/Henrik Krogh/Rick Kingo (Tracks 4, 6, 9, 11, 14)

                     Rasmus Almlund/Christian Højgaard/Henrik Krogh/Rick Kingo (Track 8)

                     Henrik Krogh/Rick Kingo (Track 12)

d6751f_bf45df72023f4d61b83d03a1eb972691_

Caper Clowns klovner ikke rundt med musik!

Lisa simpson.gif
74bR.gif

💙💙 Med så mange genrer skal alle gamle til unge elske Caper Clowns 💙💙

Det eneste, jeg vidste om Danmark, var at de elsker øl, lakrids og opfandt LEGOS! Det ville være nok til at give dem min respekt, men vidste du også, at vi ikke ville have insulin, Google Maps eller vigtigere for en musikside ... BLUETOOTH HØJTTALERE! Det er sandt, for ikke at nævne, at Den Lille Havfrue blev skrevet af en berømt dansk mand ved navn Hans Christian Andersen.

 

 

 

 

Men inden du sender vikingerne efter mig, burde Danmark være stolt af endnu en fantastisk eksport: Caper Clowns musik!

Jeg har kendt til musikken fra Caper Clowns (Tip: Der er ingen "The." Det er bare Caper Clowns) siden deres frigivelse i 2018, A Salty Taste To The Lake. Selvfølgelig har de udgivet musik siden 2015 (Skriv din tekst her, Queen's Desire), selvom de tidlige spor var tunge på de lette jangly-guitarer, et spor som Leaving Notes, viste, at de var et band, der var værd at tage til efterretning, selv dengang.

Deres musik minder mig om et band som Sloan, som også er sammensat af flere forsangere og sangskrivere, der får deres album til at lyde både forskelligartet og sammenhængende. En ting er sikkert, du keder dig aldrig fra et Caper Clowns-album, da deres musik spænder fra Country, Classical, Pop, Rock hele vejen til Power Pop. Der er noget at elske for hvert medlem af din familie, lige fra bedstefar til den yngste lydfil.

40291-Creative-Personalities-13-1024x682

Her kombineres det bedste fra dansk kultur, her er en LEGO-version af Hans Christian Andersen

Der er kun en håndfuld overvejende Power Pop-bands, der har udgivet 3 albums eller mere, hvor jeg vil købe alt og alt, hvad de frigiver: Fountains Of Wayne, Pernice Brothers, The Posies, Captain Wilberforce, Sloan og indtil videre, Caper Clowns . De har muligvis kun udgivet 3 album (for ikke at nævne en EP og 7 singler), men indtil videre har de en fantastisk "track record". (Se hvad jeg gjorde der?)

 

Uanset om det tilskrives selve Power Pop-genren eller det faktum, at de fleste uafhængige bands er fri for presset fra store labels og halitosis, der er fyldt med A & R-mænd, udskærer Caper Clowns en ganske imponerende diskografi.

Men det at være et flere sanger-sangskriverband er ikke den eneste fantastiske ting, som Caper Clowns går efter dem. De holder det også til en familieaffære. Ifølge deres biografi består bandet af en far og søn, to brødre og en adopteret, der også krydser over som multiinstrumentalister, bestående af fem sang sangskrivere, fire sangere, tre guitarister, to trommeslagere og keyboardister, og jeg vedder et eller andet sted derinde er en dansk patridge i et pæretræ!

partridge pear tree.gif

Én BA Patridge, der venter på at blive medlem af Caper Clowns

Albummet starter med "Pineapple Songs", et ord der øjeblikkeligt får mig til at tænke på "Pineapple Head" af Crowded House. Sangene har ikke rigtig noget til fælles andet end de begge indeholder ordet Pineapple. (I retfærdighed, hvor mange sange indeholder den pågældende frugt og handler ikke om svampe, der lever i en ananas under havet?)

spongebob.gif

Jeg spekulerer på, om Spongebob synger ananas sange?

Og mens "Pineapple Songs" ikke er det store hit på dette album, er det en fantastisk måde at starte albummet på. Sangen vender langsomt op og giver næsten lytteren besked om, at de har brug for at slå sig ned på turen. Og det er værd at bemærke, at "Pineapple Songs" indeholder en THEREMIN! (Skønt disse fyre har brugt en theremin siden The Buca Bus album, spillet af Peter Højgaard.

Track #1: Pineapple Songs

01 Pineapple Songs
THEREMIN NOTES.jpg
theremin graphic.gif

Who doesn't love a Theremin?

Track # 2 "LOCK ON" er en af ​​de nyeste singler frigivet fra Abdicate The Throne. Det er bestemt en af ​​de fængende sange på albummet. Det er bestemt en sang, der genlydte mig i mit liv, fordi det får mig til at tænke på den sidste korrespondance, jeg havde med min far, efter at han fandt ud af, at jeg var trans. Begge hans breve blev skrevet med "CAPS LOCK ON". Jeg fortalte min terapeut, at det føltes som om han råbte på mig. Hun svarede med en meget deadpan, "Han var."

Jeg rammer dig som en hammer

Hvis du vælger min grammatik

Jeg er en tilgivende og en forbandelse

Jeg er en polygon

Og ingen vil stoppe mig

Sig, jeg gøer det forkerte træ op

Jeg flæser fjer stolt, højt

CAPS LOCK ON

Men på trods af min personlige historie med "CAPS LOCK ON" bogstaver klipper denne sang. Jeg kunne have gjort uden den udvidede sidste streng ud af "Caps lock OOONNNNNNNNH!" men det får bestemt pointen igennem. Jeg sagde, DET KOMMER POINTET TIL!

Track #2: CAPS LOCK ON

Officiel video til CAPS LOCK ON

Herfra minder Caper Clowns mig om et andet band, der består af familiemedlemmer, nemlig Crowded House. Det hjalp, at Crowded House har en sang kaldet "Four Seasons In One Day", og Track # 3 af Caper Clowns hedder "Four Letter Season." Men sammenligningerne stopper ikke der, den overordnede lyd af Caper Clowns minder mig om tidligt 90'ers Crowded House, og det er ikke en dårlig ting. Måske er det den naturlige harmoni, du får fra blodrelaterede familiemedlemmer?

Track #3: Four Letter Season

03 Four Letter Season

Track # 4 "Bonsai Tree" er ikke en Power Pop-sang, men det er okay, fordi det er den smukkeste sang på albummet. Det minder mig om Paul McCartneys 2. ** bedste akustiske sang, 2005's Jenny Wren. (**BTW: Svaret er "I går", hvis du undrer dig)

Bonsai Tree Salt Water.jpg

"Bonsai Tree" har sin egen video, og det er her, jeg endelig har min første klage. I videoen ser du en smuk pige grave et bonsai-træ op midt i ørkenen, men så genplantes det et par meter fra havet! Nu er jeg klar over, at Danmark er indrammet af Nordsøen og Østersøen. Nordsøen har en saltholdighed på 35 gram pr. Liter, og Østersøen er et brakhav (en blanding af salt og ferskvand), men det træ overlever ikke der. Enten vil saltvandet dræbe den stakkels ting, eller så skylles den ud til havet, når tidevandet kommer ind. Uanset hvad bliver bonsai-træet et BYEsai-træ, medmindre hun planter det et bedre sted.

Stakkels lille Bonsai-træ...RIP

Track #4: Bonsai Tree

Officiel Video for Bonsai Tree

Det næste nummer "Be There (The Ever Changing Tone)" minder mig også lidt om McCartney, fra hans senere udgivelser, tage "Ever Present Past" fra 2008's Memory næsten fuld. Udover ordet "nogensinde" har begge sange det tunge, dunkende beat, der driver sangene.

Track #5: Be There (The Ever Changing Tone)

05 Be There (The Ever Changing Tone)

Da du rammer nummer 6 "The Club of Humanity", er din musikalske rejse med Caper Clowns nået fuld hastighed. Sangen starter med et hypnotisk klingende helikopterblad, der hvirvler i dine lydkamre, og den hurtige aflevering af teksterne mindede mig om andre non-stop-vokaler fra bands som 1993s U2's "Numb" eller 1996's Savage Garden-sang "I Want You . " (Cherry Cola-sangen). Det er en god ting, men når du leverer vokal i en hurtig rækkefølge, der ikke trækker vejret, vil du fortryde det senere.

Jeg var på et Michael Penn-show, og han fortrød antallet af ord, han satte i sin sang, "Brave New World." Det mindede mig om, hvor meget besvær det var for R.E.M.s Michael Stipe at synge "It's The End Of The World As We Know It (And I Feel Fine)."

Track #6: The Club Of Humanity

Officiel Video for The Club Of Humanity

Videoen til "The Club Of Humanity" er strålende. Det ligner en scene fra en fantastisk spillefilm af Jim Jarmusch. Videoens synsvinkel historiefortælling griber straks seeren, da hovedpersonen finder vej gennem den snuskede klub / horehus. Det er stor fortælling og får mig til at længes efter at kende resten af ​​historien. I "Club Of Humanity" har Caper Clowns skabt en spændende underliv i en verden med karakterer fra en Fellini-film, hvis de blev kastet i 1950'erne i Østberlin. Jeg elskede at se medlemmerne af Caper Clowns på scenen og udføre sangen, mens jeg lignede SNL Mike Myers karakter Deiter fra Sprockets

sprockets.gif

SNL'S Sprockets Skit med Mike Myers i hovedrollen

PET MY MONKEY

TOUCH

HIM!

LOVE

HIM!

CAPER CLOWN SPROCKETS.jpg

Track #7 "April Fool" er sandsynligvis den sjoveste sang på albummet, for det lyder som den slags sang, der ville gøre soundtracket til et populært tv-show. Havde det eksisteret i 90'erne, ville det have passet perfekt til et show som 90210. Det er ekstremt poleret i både produktion og lyd, det er en god sang, det er bare lidt for mainstream for mig.

Track #7: April Fool

07 April Fool

Vidste du, at der ikke er mange sange om April Fool's Day? Der var en stor 1986 B-film gyserfilm ved titlen. Men den eneste anden sang, der er værd at nævne, er Rufus Wainwrights sang, "April Fools" fra hans selvtitulerede album. En fantastisk sang, for en stor del på grund af den fremragende produktion af Jon Brion. 

Rufus Wainwright "April Fools" (Produceret af Jon Brion)

MV5BYjI5ODIxYjktMGU3Ny00MmZmLWIyYzUtMmQ0

April Fools Day 1986

Track #8 "What She Became" er et langsomt tal, der viser Caper Clowns store harmonier. Det ville også have skabt et godt slutspor til Abdicate The Throne.

 

Spring videre til spor nr. 9 "In Your Caleidoscope" er en sang, hvis velsmagende guitarintro ville være værdig til en som Lenny Kravitz, der skriver super Power Poppy-sange, hvis du tilføjer en HET DOSE FUNK! Ligesom manden selv, en blanding af kulturer selv, kan du ikke helt finde genren i hans musik. Det er som den lækre teriyaki sauce, SOY VAY, en sammensætning, der blev dannet, da en jødisk dreng mødte en kinesisk pige og forenede smag fra begge kulturer. (Den bedste teriyaki sauce på markedet, hvis du spørger mig!)

"In Your Kaleidoscope" er lige store dele Lenny Kravitz, The Beatles og de hurtigere sange af Klaatu. Det er en vild tur og min yndlingssang på albummet. For mig føles det som en forlystelsespark i musikalsk form. Jeg kan især godt lide den måde, hvorpå sangen ramper op, som det faldende fald på en rutsjebane, før den starter i koret "Jeg er der i dit Kalejdoskop". Teksterne synger endda "Se mig glide ned ad skråningen."

product-soy-vay-teriyaki-feature.jpg
HEART%20GUITAR%20just%20the%20guitar%20c

Track #9: In Your Kaleidoscope

09 In Your Kaleidoscope
Favorite
track

Track #9: In Your Kaleidoscope (Som en rutsjebane)

"In Your Caleidoscope" tekst på en rutsjebane (Ikke en officiel video. En fanvideo lavet af Nadja Dee)

Da jeg kom til nummer 10 "Under din kommando", var jeg bekymret for, at det var en anden sang om katastrofen, der var Trump-administrationen (hvis du kan kalde den gruppe forbrydere en "administration?" (Undskyld at blive politisk, Jeg føler stadig traumet)

Men heldigvis ser sangen ikke ud til at være om præsidentens komedie af fejl, vi kaldte øverstbefalende # 45. Phew. Caper Clowns er fra Danmark, så de ville sandsynligvis ikke skrive om en dicktator ved magten hele vejen her, selvom hele verden så på.

Albummet sænkes lidt efter rutsjebanen af ​​"In Your Caleidoscope" og fortsætter med at accelerere helt til målstregen. Afmatningen starter med "Under din kommando" efterfulgt af spor nr. 11 "Jeg ville være mig" og ind i de sidste tre spor, "Rum og tid, Alec i en linje og Dalen af ​​dronningerne." Måske er det som afkøling efter en tung træning, eller mere passende, at træde ned fra tronen.

Standouts for "afkøling" var:

  • The Amplifier Heads kvaliteten af ​​"Under din kommando"

  • De smarte, super seje guitarer på "I'm Be Me"

  • Den drømmende Hall & Oates mødes til tirsdagens stemning til "Space & Time"

  • Den undervurderede banjo-charme af "Alec In A Line" (Ville skabe en fantastisk 2-trins sang)

  • Den storslåede afslutning af "Valley Of The Queens" er en bedre afslutning end mit forslag til "Hvad hun blev." "Valley of the Queens," har fået en meget Tears For Fears ved hjælp af Julian Lennon kvalitet til det.

Track #12: Space & Time

Space & Time Officiel Video

Sammenfattende:

Caper Clowns har gjort det igen.

 

Faktisk vil jeg gå så langt som at sige mellem 2016's The Buca Bus og 2018's A Salt Taste To the Lake, hvis Danmarks Caper Clowns var et sportshold, Abdicate The Throne ville give bandet noget, som jeg tror (I sport) kaldes en "HAT TRICK", hvilket betyder tre vellykkede mål. Bare hold mig ikke ved det, fordi jeg ikke følger sport.

hat-trick.gif

I et musikalsk klima, hvor bands er mere tilbøjelige til at frigive en kort EP, kommer Abdicate The Throne ind på hele 14 numre! Men i modsætning til The Offsprings nye udgivelse er det ikke 3 fantastiske sange, og resten er bare fyldstof. Slet ikke.

 

Da jeg lyttede til dette album, gik sangene gentagne gange fra attraktive fremmede til kendte venner, og jeg indså, at disse fyre virkelig ved, hvordan man skriver en god sang. Og efter en serie på tre solide album, fantastisk sangskrivning, fantastisk produktion og harmonier, vil jeg på det kraftigste anbefale, at du samler alt, hvad Caper Clowns lægger ud, da disse fyre ikke "klovner rundt" en smule. Udtrykket "afskedige tronen" betyder at opgive magten, at opgive et højt embede, en funktion eller endda ens værdighed. Når det er sagt, lad os håbe, at Caper Clowns, baseret på dette seneste album, ikke giver op tronen når som helst snart.

SOM ALTID STØTTE Uafhængig musik!

 

 

 

 

 

 

WEBSITE

CAPER CLOWNS

http://caperclowns.com/

KØBE DET (TILGÆNGELIG NU!)

CHOOSE YOUR MUSIC SERVICE

https://caperclowns.lnk.to/AbdicateTheThrone?fbclid=IwAR3ZZoYXqihXBeJXFr2s_-MtvFk2GoTecC4caUygKL6ExJam7GsCduND_Cs

AMAZON

https://www.amazon.com/dp/B0943RK6MV

ANDRE LINKS

FACEBOOK

https://www.facebook.com/CaperClowns/

INSTAGRAM

https://www.instagram.com/caperclowns/

YOUTUBE

https://www.youtube.com/user/CaperClowns

GATEWAY MUSIC

https://gatewaymusic.dk/kunstner/21885

ANSVARSFRASKRIVELSE: HOP ON POWER POP giver ikke stjerner, en karakter eller nogen form for kvantificerbar vurdering. Hvad HOP ON POWER POP gør er at fortælle dig, hvad H.O.P.P. tænkte på musikken fra bandet på dette særlige tidspunkt. Hvis et album ikke er til vores smag eller passer til Power Pop-genren, gennemgår vi det simpelthen ikke.

                  Go to HOP ON POWER POP ALBUM REVIEW GUIDELINES

for more information:

                  https://www.hoponpowerpop.com/albumreviewguidelines

 

Beatles Semaphores DONT STEAL flat.jpg
Red Record Traffic Warning Sign copy.jpg
bottom of page